Tietoa
BC Klaukkalasta

BC Klaukkala on syksyllä 2018 perustettu koripalloseura. 

Luonnollisestikin oma intohimo ja innostus koripalloon olivat hitaasti kypsyneen seuranperustamisidean takana.

Lähdemme tietoisesti rakentamaan hyvän fiiliksen seuraa, jossa arvostetaan iloista kanssakäymistä muiden lajin harrastajien kanssa, toimitaan hyvässä yhteishengessä, niin kentällä kuin sen ulkopuolella, sekä kannustetaan onnistumisiin ja itsensä ylittämiseen – mitä se sitten kullekin koripalloharrastajalle sattuu olemaan.

Ihmettelitkö logoamme?

Joukkueemme maskotti, joka tietenkin BC Klaukkalan logostakin löytyy, on kultapanda (Ailurus fulgens). Kultapanda on vaarantunut laji, jota tavataan Kaakkois-Aasiassa. Hieman maatiaiskissaa isompi pikkupanda syö pääasiassa bambua – josta sen nimikin johtaa; kiinaksi panda tarkoittaa bambun syöjää.

Lajia kohtaa siis sama uhka kuin sen huomattavasti tunnetumpaa nimikaimaa: elinympäristön ja ravinnon väheneminen ihmisten toimesta. Kultapandakantaa vähentää valitettavasti myös salametsästys.

Luontoaspektin lisäksi tämän söpöliinin valinta joukkueen maskotiksi oli helppo, sillä kultapanda-nimen lisäksi se tunnetaan myös nimillä pikkupanda, kissakarhu sekä vironkielellä tulikass – eli joukkueidemme nimien keksimiseen ei kulunut montaa tovia.

Kaiken kukkuraksi pelaajiemme liikehdintä koripallokentällä muistuttaa hyvin paljon pikkupandan atleettista ja jopa akrobaattista taiturointia. HYVÄ PANDAT!

Kultapandoja voit auttaa WWF:n kautta. https://www.worldwildlife.org/species/red-panda

Tule mukaan!

Kiinnostaisiko sinua tulla mukaan pelaamaan? 

Lue tästä, miksi juuri koripallo on loistava harrastus!